fredag 22. oktober 2010

Rosabloggen

Av Dokumentarkivet i NRK

Vi er første arkiv ute med bloggevakt på Norsk Arkivråds nye nettsider. Og vi hadde tenkt at vi skulle starte med en skikkelig rosablogg. Dere vet, sånn som de ungjentene som babler om løst og fast foran kamera og som kanskje ikke alle er skarpeste kniven i skuffen. Type: ”nei, jeg syns ikke jeg er jordnær akkurat, mer sånn down to earth”. Dere skjønner? Vi hadde nemlig tenkt at litt tørre fakta om hvem vi er må vi jo nesten komme med, en slags presentasjon liksom, før vi skal blogge for alle arkivinteresserte over det ganske land. Men så kunne det hatt en litt artig innpakking da, en liten filmsnutt, for eksempel: ”Hei, jeg heter Elin og er sånn arkivar her i NRK. Vi er innma mange som jobber her, ja ikke i arkivet assa, men i NRK da lissom. 3500 eller noe sånt. Eller 35 hundre. Hva er mest av det egentlig? Samma det. Seriøst mange ivafall.”

Men så ble det ikke sånn. Det ble ikke tid rett og slett. Dere vet hvordan det er. To holdt kurs, en ble syk, rusk i skanneren, en lammende innsynsbegjæring dumpet inn. 8 små indianere ble til en.

Så her er de tørre fakta:
NRK AS har 3500 ansatte og vi er å regne som et privatarkiv. Dokumentarkivet har 8 ansatte og er organisert direkte under Administrasjons- og finansdirektøren. Vi bruker ePhorte som arkivsystem. NRK ble underlagt Offentleglova for snart to år siden, noe som har ført til økt fokus på området vårt internt i bedriften. Vi er blant annet med i et stort prosjekt kalt Offentleglova og NRK som har som hovedmål å sørge for at NRK overholder Offentleglova, samt vår egen arkiveringsinstruks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar