mandag 18. april 2011

Referansebesøk

av Mona Støve, Mattilsynet


Siden Mattilsynet ble til i 2004 har vi på Seksjon dokumentasjon hatt mange referansebesøk fra andre etater og virksomheter, som ønsker å høre mer om blant annet sentralisert postmottak og arkiv. Dette er spennende og ikke minst er det gøy hvis vi kan bidra til å inspirere andre! Noen har til og med vært her to ganger! Vi har blant annet hatt besøk av Vegvesenet, Jernbaneverket, Forbrukerrådet, Agder Energi, Arbeidstilsynet, NAV og Fisk- og Kystdepartementet. Til nå har henvendelsene kun kommet fra norske etater og virksomheter…

… helt til en dag for ikke så veldig lenge siden, da vi mottok en e-post helt fra Japan! Fra Mitsubishi Research Institute. De ønsket å komme til oss på besøk. De hadde selv bestemt datoen. De skulle komme to uker senere! Vi trodde først dette måtte være en spøk, men skjønte fort da purringen kom allerede dagen etter at dette var alvor. Jammen ville de komme til oss. Til Brumunddal. Og ikke hadde de få spørsmål heller! Et dokument på 28 sider fylt til randen med ting de lurte på, lå vedlagt e-posten. De ønsket i hovedsak å høre mer om elektroniske arkivsystemer, i tillegg ville de se på vårt ”operation room”.

Etter mye om og men kom vi fram til at spørsmålene de hadde var mer rettet mot departementene og Riksarkivet. Før vi rakk og svare at de kanskje burde henvende seg ett nivå opp, så ringte de jammen! For å oppsummere litt; vi mottok en e-post, dagen etter fikk vi purringen og dagen etter der igjen ringte de. De skulle komme og intervjue oss, uansett om vi hadde svar på alle 28 sider med spørsmål eller ikke! Det hjalp rett og slett ikke hva vi sa! Om de i de hele tatt visste hvor Brumunddal var, eller i de hele tatt Norge, kan man undres på, da de spurte om det var langt fra Helsinki til arkivtjenesten i Brumunddal! Vi ble jo litt paffe! For et hastverk! Og i situasjonens hete sa vi ja til at de kunne komme.

Men, og kanskje heldigvis for både dem og oss, så summet de seg nok litt der borte i Japan, for dagen etter fikk vi tilbakemelding om at de ikke kom allikevel. Samtidig hadde det vært gøy dersom de kom, helt fra Japan. For å se hvordan vi arbeider her - i Brumunddal.

3 kommentarer:

  1. Anne Lene Rambøl26. april 2011 kl. 13:01

    Det hadde vært noe det, å få besøk fra Japan. Utfordrende, men sikkert også kjempegøy.

    SvarSlett
  2. Carita sa....

    Dere skulle invitert NRK og smelt til :-))

    SvarSlett