mandag 31. januar 2011

Flinke saksbehandlere!

av Hanne K. Gåskjønli, NVE
Jeg er så utrolig imponert over saksbehandlerne våre!
Det er jo faktisk slik at de fleste i en etat ikke jobber med arkiv, men er saksbehandlere på tunge fagområder. Likevel er de fleste av dem også fremragende arkivdannere, og det må jeg si at jeg daglig imponeres over. De fleste saksbehandlere har jo kompliserte fagsystemer, kartapplikasjoner og beregningsprogrammer som sitt primære faglige verktøy. Likevel registrerer de mengder med e-poster i arkivet, de genererer dokumenter i godkjente formater, de dokumenterer interne prosesser og de fatter vedtak som dokumenteres i ett eneste kjør. Og det er jo ikke slik at ethvert ”saksbehandlingssystem” (ja, jeg bruker anførselstegn) er umiddelbart intuitivt ….. Likevel er det slik at vi som kontrollerer det som produseres, ser at det gjøres forholdsvis små og få feil. Ja, det er sågar slik at saksbehandlerne greier å registrere inn saksdokumenter selv om de ikke kommer på e-post. De tar i bruk cd-stasjonen og multifunksjonsmaskinen – og de gjør det stort sett når de skal, nemlig med en gang. Det er så flott, atte!
Selvsagt er det slik at en offentlig ansatt tjenestemann har en plikt til å dokumentere det han gjør og sørge for at forvaltningen kan fatte gode vedtak og dokumentere sin saksbehandling. Men jeg synes likevel det er på sin plass å skryte av de som gjør dette på en så framifrå måte. (Og så er det jo ikke alle som hele tiden gjør alt slik de skal, men de få sjelene bryr vi oss ikke om i dag.)
Heia alle flinke saksbehandlere!


Sånn kan det gå når hyllene ikke er godt nok tilpasset arkivmaterialet ....Dette skjer ihvertfall ikke med elektronisk materiale.

1 kommentar:

  1. Så heldige dere er med saksbehandlere, da!

    Får man lov til å bruke dette flotte bildet, forresten?

    Anne, arkivar i Moss

    SvarSlett